Predstavnica S. Makedonije bacila zastavu, moguće da ne nastupi na Eurosongu

Showbiz 11. maj 202211:41 0 komentara
Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Predstavnica Sjeverne Makedonije na ovogodišnjem Eurosongu pjevačica Andrea Koevska prije nekoliko dana na svečanoj ceremoniji bacila je zastavu svoje države na pod. Javni Servis Sjeverne Makedonije razmatra da povuče cijeli tim, a odluka se još čeka.

Predstavnica Sjeverne Makedonije trebala bi u drugom polufinalu Eurosonga izvesti pjesmu “Circles”, no to se možda neće ni desiti ukoliko odluka Javnog servisa te države bude da povuče cijeli tim sa takmičenja u Italiji zbog, kako pišu sjevernomakedonski mediji, skandala i skrnavljenja državnih simbola.

Incident se dogodio nakon što je pjevačica na molbu fotografa odlučila pozirati bez zastavice svoje države te ju je bacila na pod.

Iz Javnog servisa Sjeverne Makedonije odmah se se oglasili i osudili bacanje zastave te istakli da ne stoje iza takvog skandaloznog ponašanja.

Oglasila se i sama Andrea Koevska ističući kako joj nije bila namjera bacati zastavu te da je htjela udovoljiti molbi fotografa, ali da blizu nje nije bio niko iz delegacije te da nije imala kome dati zastavu.

“Nisam imala namjeru da ikoga uvrijedim i ako sam to učinila, izvinjavam se. Nosim zastavu sa sobom gdje god idem i nadam se da ćemo moći preći preko ovoga”, kazala je.

Delegacija Sjeverne Makedonije koju čini sedam osoba i dalje je u Italiji i čekaju konačnu odluku – da li će nastupiti 12. maja ili će se vratiti kući.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad