Velika nagrada Kine opet pod znakom pitanja

Formula 1 22. nov 202215:29
Izvor: REUTERS/Rula Rouhana

Velika nagrada Kine, koja je u kalendaru Formule 1 za 2023. godinu, mogla bi ponovo da bude otkazana, zbog politike Pekinga, vezane za pandemiju korona virusa.

Prema informacijama BBC televizije, lokalne vlasti neće praviti izuzetke za vozače i članove ekipa Formule 1, koji bi, bez obzira na sve, morali u karantin, bez obzira na rezultate testa.

U ovom trenutku, zaraženi u Kini provode pet dana u izolacionom centru i posle toga još tri dana u domaćoj izolaciji. To u ovom trenutku ne mogu da prihvate timovi, koji ne smiju da dozvole rizik tolikog odsustva pojedinih članova ekipa.

Iz Formule 1 još uvijek nema potvrde da će trka u Šangaju biti otkazana, a čelnici Formule 1 nisu dali nikakav odgovor na to pitanje kolegama sa BBC-ja. Ipak, uskoro se očekuje promjena u kalendaru Formule 1 za 2023. godinu.

Prema novim informacija, koje također stižu sa BBC-ja, trku u Šangaju, ne bi niko nadoknadio, već bi u kalendaru ostale 23 trke. Zbog pauze od četiri sedmice, vjerovatno bi se samo Velika nagrada Azerbejdžana u Bakuu pomjerila za jednu sedmicu, kako bi razmak između trka bio kraći.

Velika nagrada Kine zakazana je za 16. april 2023. godine i trebalo bi da bude četvrta u sezoni. Posljednji put vožena je, sada već davne 2019. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar