Za koliko vremena ćemo vidjeti Jordana kao logotip NBA lige

Košarka 22. okt 201519:56 > 20:07
N1/Facebook

Legenda LA Lakersa Jerry West ovih dana dosta dobro sarađuje sa medijima, budući da promoviše kampanju prevencije srčanog udara, a u gostovanju na CBS televiziji iznio je zanimljivo mišljenje glede logotipa NBA lige.

Naime, njegova želja je da se silueta u postojećem logotipu promijeni i stavi ona koja simbolizuje Michaela Jordana. Inače, Jerry West je čovjek čija silueta stoji na sadašnjem logotipu najbolje i najjače košarkaške lige svijeta.

“On je najbolji igrač kojeg smo gledali, mrzim što to moram reći jer nije igrao u Lakersima, ali Jordan je najboljih igrač svih vremena. Divim mu se, budući da je bio svestran. On je onaj zbog kojeg su timovi pobjeđivali”, rekao je West.

SportsLogos.net već su se “bacili na posao” i uradili svoj prijedlog novog simbola NBA lige, izostavivši Air Jordan logo – budući da je ta marka odjeće i obuće već dobro znana u svijetu.

Screenshot/SportsLogos.Net

West je bio ikona jedne generacije, Bill Russell također, Magic Johnson, Larry Bird i mnogi drugi – ali samo je Jordan bio taj zbog kojeg su košarku voljeli na svim kontinentima svijeta, i to decenijama.

Njegovo ime i danas znači “uspjeh”, i West smatra da mu NBA liga na ovaj način može odati finalnu počast za sve ono što je uradio kao igrač.