Amer Čolan odgovorio Raziji Mujanović: Degutantne laži!

Košarka 28. nov 202222:44
Izvor: FENA

Team menadžerica ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Razija Mujanović u izvještaju Upravnom odboru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, a koji je ugledao svjetlo dana, obrušila se na kancelariju KSBiH i prvog operativca krovne kuće bh. košarke Amera Čolana.

Proslavljena košarkašica iznijela je niz optužbi na Čolanov račun, ustvrdivši da su problemi počeli nakon što je Bosna i Hercegovina na Eurobasketu zauzela peto mjesto, te nakon historijskog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Australiji.

Mujanović je u izvještaju navela da je zbog loše finansijske situacije u KSBiH ženska A reprezentacija morala improvizirati s pripremama, da je iz istog razloga i put na Mundobasket doveden u pitanje. Dodala je da se Čolan u Australiji bahato ponašao, određivao ko će sjediti na klupi, psovao i sramotio bh. košarku.

“Da stvar bude kontradiktorna, u Australiju putuje 13 igračica i čak 12 dodatnih osoba! Imali smo nekoliko osoba koje su povedene iz zaista ne znam kojeg razloga. U Australiji se susrećemo s bahatim ponašanjem našeg sekretara koji pokušava da određuje ko će sjediti na klupi, često koristi psovke koje su čule i djevojke, dogovara večere s dijasporom bez konsultacija s nama i u terminu koje on odredi”, obavijestila je team menadžerica ženske reprezentacije BiH svog poslodavca.

Prozvani Amer Čolan odgovorio je na poziv Faktora, ali je u svojoj odbrani bio skoro pa do grla “zakopčan”.

“Kada pošalje izvješaj sa Svjetskog prvenstva, to nije izvještaj sa SP-a uopće, onda ćemo sjesti i razgovarati. Nakon toga ću ja dati svoje izjave. Mogu samo reći da su to laži i da stvari koje je napisala nisu istinite. Ali otom potom. Kad bude vrijeme, ne bih sada ništa komentarisao“, rekao je Čolan i dodao:

“Ja ne bih optužbe komentarisao jer nisu istinite i zaista su degutantne i lažne. O tome ćemo kad bude Upravni odbor. Sjednemo kad dođe ona, podnese sve to uz dokaze, pošto misli da ih posjeduje. Mogu samo za posljednju utakmicu reći da imaju revers liste. I to će izaći u javnost. Postoje revers liste za opremu i sve što je zadužila iz kancelarije. Zašto nešto nije imala, a zašto jeste, to će opet Upravni odbor sve da komentariše. Nikakav komentar ne bih davao. Malo je smiješno izlaziti s tim činjenicama i blatiti Savez na taj način, a ne reći pravu istinu.”

Na naše insistiranje da odgovori na optužbe da se htio krojiti spisak Zmajica, Čolan je kazao:

“Po tome ispade da sam krojio spisak i kad smo osvojili peto mjesto na Evropskom prvenstvu. Sve je bilo dobro, a sad kad su oni krojili spisak za Svjetsko, onda im ništa ne valja. Ne razumijem, morao bih se malo baviti spiskovima da vidim u čemu je problem, a ne želim to. Nije moj posao, niti se bavim time, niti me spisak interesuje.”

Podsjetili smo Čolana i da je bivši selektor muške košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić optuživao kanceraliju KSBiH da mu se grubo miješa u rad.

“U slučaju Bosnića, kad vam igrač kaže da ne želi da igra za BiH, da mu ova država nije ništa dala, smatrate li vi da treba zvati tog igrača?”, pitao je Čolan i zaključio:

“Svi imaju pravo da optužuju, da pričaju šta hoće, ali neka konkretno dođu sa svim tim dokazima. Mi ćemo to na UO da raspravimo. Tražiti alibi u kancelariji Saveza je nesportski, odnosno bezobrazno.”

Dok traje napetost u KSBiH, na društvenim mrežama oglasio se najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić. Centar Portlanda nedvojbeno je pružio podršku Razi Mujanović.

“Za mene lično Razija Mujanović pa svi ostali. U našu Raziju imam puno povjerenje. Godinama jedno te isto… A da ne govorim da sam sve ovo ja već rekao. Nadam se da ćete ovaj put izabrati dokazanu moralnu i ljudsku veličinu Raziju Mujanović, najbolje što je naša BiH ikad imala”, poručio je Nurkić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar