Bivši košarkaški Zmaj spriječio brutalnu tuču: Otimao šipku od saigrača (VIDEO)

Printscreen

Scena koja je viđena na košarkaškom meču u Rumuniji se ne viđa često. Karel Guzman, kubanski košarkaš, izazvao je žestok incident tokom meča između Cluja i Orade kada je početkom druge četvrtine isključen.

Ipak, to je bio samo početak.

On je u tom trenutku već nekoliko puta ušao u okršaj sa protivnicima da bi u 13. minuti saigrači jedva uspjeli da ga zadrže. Morali su da reaguju i Stefan Birčević i Nemanja Gordić, bivši košarkaši Partizana, kako bi nekako smirili Kubanca koji je želio da se obračuna sa rivalom.

Sudije su pregledale snimak i isključile su košarkaša, ali je onda uslijedio njegov potez zbog kojeg je pokrenut krivični postupak.

“Igrač se, nakon što je napustio teren, ponašao nasilno. Napustio je dvoranu, otišao do obližnjeg gradilišta i uzeo valovitu metalnu šipku koju je držao u ruci i krenuo da se vraća u halu. U jednom trenutku zaustavio ga je saigrač, a zaštitari su mu oduzeli predmet“, stajalo je u saopštenju policije.

Oradea je dan nakon meča objavila snimak na kojem se vidi kako pokušava da se vrati u dvoranu sa metalnom šipkom u rukama, ali i kako ga zaustavlja saigrač i bh. košarkaš Andrija Stipanović koji je nekako uspio da mu uzme šipku iz ruke.

Oradea je sada prva na tabeli, a protiv Cluja će biti pokrenut disciplinski postupak.

“Žalim zbog svojih postupaka i želim da se izvinim klubu, mojim saigračima i svima koji su bili tamo. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo. I razumijem da se to ne odražava na vrijednosti našeg tima i sporta. Želim da budem jasan i kažem da sam izazvan od strane protivnika i člana njihovog stručnog štaba na zagrijavanju. Razumijem da kao košarkaš imam određenu odgovornost i u ovoj situaciji sam pustio da izađe ono najgore od mene“, poručio je Guzman.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare