Bivši NBA as nasumice ubadao ljude na ulici iglom za šivenje

Košarka 08. dec 202218:57
Izvor: JESSE D. GARRABRANT / NBAE / GETTY IMAGES / GETTY IMAGES VIA AFP

Nekadašnji NBA košarkaš Ben Gordon priveden je i hospitalizovan pošto je u Harlemu hodao po ulici i nasumično napadao prolaznike iglom za šivenje, prenose američki mediji.

Samo dva mjeseca ranije Gordon je uhapšen jer je na njujorškom aerodromu LaGuardia istukao desetogodišnjeg sina.

Gordon je poslije košarkaške karijere u nekoliko navrata imao probleme sa zakonom – 2017. je uhapšen jer je aktivirao protivpožarne alarme u svojoj zgradi u Los Angelesu. Kasnije te godine hospitalizovan je radi psihijatrijskog posmatranja poslije sukoba sa radnicom u jednom holističkom “wellnes” centru. Jedan mjesec nakon toga u New Yorku udario čoveka, a potom i potegao nož na njega dok mu je prijetio.

U februaru 2020. je javno objavio da boluje od bipolarnog poremećaja i detaljno je objasnio probleme koju mu je to uzrokovalo, a otkrio je i da je u jednom trenutku pokušao i samoubistvo.

Gordon, koji je rođen u Londonu i nastupao za britansku reprezentaciju, u NBA je bio od 2004. do 2017. godine, a najveći trag ostavio je kao član Chicago Bullsa. U 2005. godini dobio je nagradu za najboljeg šestog igrača NBA i do danas je jedini rookie kojem je to prošlo za rukom. Najbolja sezona bila mu je 2006/2007, kada je za Bikove u prosjeku bilježio 21,4 poena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar