Čovjek ubijen na košarkaškoj utakmici u SAD-u, objavljen snimak jezive tuče

Košarka 01. feb 202322:02
Screenshot/Twitter/dpat

Jedan navijač poginuo je od posljedica tuče koja je izbila na utakmici američkih osnovnih škola u sjevernom Vermontu, u američkom gradu Alburgh.

U momentu dok su dječaci iz dvije škole Alburgh i St Albans igrali košarku, došlo je do sukoba roditelja, ali se sukob smirio poslije nekoliko minuta, prije nego što su policijske snage došle na mjesto događaja.

Ipak, čovjek po imenu Russell Giroux ubrzo se požalio policiji na povrede, a nakon što je prebačen u obližnju bolnicu objavljeno je da je ovaj 60-godišnjak, navodno roditelj nekog od igrača, preminuo od posljedica dobijenih batina.

Jedan roditelj je zabilježio scene šokantne tuče, uz potresnu poruku:

„Neophodno mi je da podijelite video sa košarkaške utakmice iz osnovne škole moje kćerke. Roditelj je ubijen. Šta nije u redu sa ovom zemljom“, upitao je čovjek, da bi jedna žena, također majka djevojčice koja ide u ovu ustanovu, otkrila šta je po svemu sudeći prouzrokovalo čitav haos:

„Otac je sa starijim sinom gledao mlađeg. Navijač Alburgha je izrekao rasističku uvredu starijem sinu, otac je počeo da ga brani i nastao je pakao“, navela je ona.

Snimak sukoba poslije kog je nastradao jedan čovjek možete da pogledate ispod. Upozoravamo, sadržaj može da bude uznemirujuć:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar