Danas sjednica KSBiH: Očekuje se “okršaj” Mujanović – Čolan

Košarka 08. dec 202208:37
Izvor: KSBiH

Krajem prošlog mjeseca digla se velika prašina nakon okršaja koji je počeo na relaciji Razija Mujanović - Amer Čolan.

Tim povodom danas od 13 sati u prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i hercegovine bit će održana redovna sjednica, a prva u novoizabranom sazivu Upravnog odbora.

Objava Razije Mujanović na njenom Facebook profilu, u kojoj optužuje generalnog sekretara Amera Čolana za “torturu i bahato ponašanje” podigla je mnogo prašine u bh. sportskoj javnosti, a iz KS BiH nisu odmah željeli komentarisati bilo šta.

Prije desetak dana stupili smo u kontakt sa predsjednikom UO KS BiH, Borisom Spasojevićem, koji nam je u telefonskom razgovoru potvrdio kako će se o cijelom slučaju raspravljati veoma brzo.

“Sazvat ćemo sjednicu UO u novoizabranom sazivu i raspravljat ćemo o svemu da vidimo gdje to ide bh. košarka. Moramo ocijeniti da li je ono što smo vidjeli u Australiji zapravo bio uspjeh, ili ne. Naravno, pozvat ćemo gospođu Mujanović kako bi i lično iznijela ono što su problemi sa kojim se suočavala reprezentacija, a pozvat ćemo i Amera Čolana, koji će imati također pravo da kaže šta želi”, kazao je tada Spasojević.

Nema sumnje da će biti veoma burno na sjednici, a ostaje nam za nadati se da će se bh. košarkaš vratiti na pravi, uzlazni put, sa kojeg je evidentno skrenula prethodnim dešavanjima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar