Deura: Naš primarni cilj je što bolje odigrati za BiH

Košarka 17. aug 202214:51 0 komentara
N1

Zajedno sa muškom, press konferenciju održala je i ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Medijima su se obratili selektor Goran Lojo i reprezentativka Milica Deura.

Deura se osvrnula na oslove i poteškoće u kojima rade Zmajice.

“Reći ću da je nama kao sportistima primaran cilj da se što bolje spremimo i odigramo što je moguće bolje za BiH. Sve ostale stvari koje nisu u našim rukama prepustit ćemo nekome drugom”, rekla je Deura.

Govorila je i o pripremama našeg tima.

“Spremamo se za svaku utakmicu maksimalno moguće i tako ćemo i za meč protiv Portugala. U kakvom smo sada stanju vidjet ćemo. Nakon toga putujemo u Francusku i to su posljednje pripreme. Ovo ćemo iskoristiti maksimalno da se što bolje uigramo i spremimo za Svjetsko prvenstvo”, jasna je Deura.

Selektor Goran Lojo je također govorio o pripremama Zmajica.

“Okupili smo se prije deset dana i otišli u Italiju. To je obrnuto od onoga što bi trebali raditi. Prvo bi trebali uraditi uvodni dio priprema, ali zbog specifičnosti datuma, a to je septembar, kraj oktobra i nismo mogli naći protivnike iz razloga što samo tri tima iz Evrope učestvuju na SP. Tako smo turneju u Italiji kroz utakmicu, sa veoma mali broj treninga podižemo fizičku spremu. Tu smo pozvali 16 košarkašica, Jones će se priključiti po završetku obaveza u WNBA ligi. Tu je i 5 novih igračica. Dali smo im priliku kao mlađima da radom i zalaganjem pokušaju izboriti mjesto u konačnih 12. Ono što nas očekuje jeste mečevi s Portugalom na Ilidži. Mečevi su zatvorenog tipa, a nakon toga nam slijedi put u Pariz. Tamo ćemo odigrati dvije utakmice. Rezultat nam nije imperativ niti razmišljamo o tome. Želimo se što bolje uigrati i da selektiramo putnike za Australije. Nakon puta u Francuskoj slijedi nam 4 dana pauze i završni dio priprema na Vlašiću. Posljednje što ćemo pokušati jeste da dogovorimo meč s Malijem i s njima odigramo meč u Australiji”, rekao je Lojo.

Ako klub Jonquel Jones ode do kraja, da li može stvoriti probleme u ambicijama reprezentacije?

“Zadnji datum odigravanja majstorice je 20. septembar. Ako Connecticut odigra finale i došao do pete odlučujuće utakmice ona bi se igrala tada. Po završetku te utakmice Jones dolazi u Australiju”, jasan je selektor Lojo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad