“Igram za BiH zato što je volim, krv je bosanska, kada čujem himnu naježim se”

Košarka 19. jul 202212:07 > 14:43
N1 / F.Z.

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Sulejmanović govorio za N1 o mnogobrojnim temama.

VEZANA VIJEST:

Emir Sulejmanović je košarkaš koji poslije sveke dobre partije u dresu Zmajeva potencira navijače i kako kaže ljubav prema Bosne i Hercegovini.

“Ja igram za ovu državu zato što je volim. Ne igram zbog nikakvog interesa, ni ličnog ni profesionalnog. Izabrao sam da igram za reprezentacijom BiH. Imao sam sve dogovoreno sa Finskom, ali je došlo do nekih problema. Kada me Harun Mahmutović prvi dan kontaktirao, nisam se dvoumio sekunde. Krv je bosanska, meni je porodica ovdje” ističe Sulejmanović.

Košarkaš rođen u selu Luke kod Srebrenice 13. jula 1995. godine naglašava da je ponosan na svoje porijeklo, te svake godine obiđe svoj rodni kraj, tačnije kamen pored kojeg se rodio dva dana poslije kobnog 11. jula.

“Bosna je iznad svega. Mislim da u ovim trenucima sport donosi radost našem narodu. Ljudi tih 40 minuta ne misle ni o čemu drugom. Mi kao ekipa dajemo sve od sebe, da navijači budu ponosni na nas, pobijedili ili izgubili. Za mene je najveća čast kad čujem našu himnu. Naježim se, evo i sada. Bosna i Hercegovina je najbitnija. Mi moramo uvijek davati najbolju sliku BiH” zaključuje bh. koašrkaš.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar