“Ne prođe nijedan dan, a da ne pokušamo da izbavimo Brittney“

Košarka 12. apr 202213:19
REUTERS/Brian Snyder

U noći između ponedjeljka i utorka održan je WNBA draft, a sa prve pozicije izabrana je Rhyne Howard – doskorašnja studentkinja Kentuckyja u narednoj sezoni nosit će dres Atlanta Dreama. Međutim, centralna tema večeri bila je situacija u kojoj se trenutno nalazi jedna od najpoznatijih košarkašica današnjice – Brittney Griner.

Ona je od februara u pritvoru u Rusiji jer je pred ukrcavanje na let za SAD uhapšena jer je kod sebe imala nedovzvoljenu supstancu – ekstrakt ulja od kanabisa koje se koristi za elektronske cigarete, što nije legalno u Rusiji.

“Ovo je nezamisliva situacija za Brittney. Ona i dalje ima našu punu podršku i svi se trudimo da joj pomognemo da se vrati kako god možemo. Ne prođe ni dan, a da ne pokušamo da uradimo nešto kako bismo je vratili kući.  Znamo da je bezbjedna, advokati su mogli da je posjete. Situacija je veoma složena imajući na umu rat u Ukrajini. Znam da smo svi frustrirani, ali moramo da budemo strpljivi. Uvijek sam gledala na Brittney kao da mi je kćerka, radimo sve što možemo“, izjavila je Cathy Engelbert, komesar WNBA.

Nova sezona WNBA, 26. po redu, počinje šestog maja, a naredno saslušanje Amerikanke zakazano je za 19. maj.

U međuvremenu su apele da se Grinerova oslobodi uputile njena supruga Charel, američki političari i druge košarkašice.

Ova 31-godišnja košarkašica, visoka 206 centimetara, nalazi se u pritvoru od 17. februara, a uzevši u obzir trenutnu situaciju u vezi sa ratom u Ukrajini, pažnja američkih medija nije u velikoj mjeri usmjerena na ovaj slučaj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar