Nurkić za N1: Ne bojimo se nikoga

Košarka 31. aug 202214:08 0 komentara
F.Z/N1

Jusuf Nurkić naš najbolji košarkaš razgovarao je sa slovenskim novinarima koje je interesovalo kako je odabrao BiH. Nurkić je potvrdio da je bio jako blizu da igra za Sloveniju ali da je na kraju odlučio srcem igrati za zemlju u kojoj je rođen.

Pred prvi duel Eurobasketa sa Mađarima novinar N1 Semir Mustafić razgovarao je sa našim centrom. Zanimalo nas je koliko je smrt majke selektora dodatni motvi igračima da ga obraduju?

“Mi prvo igramo za sebe, za grb, za BiH. za narod koji voli BiH. Igraćemo i za selktora to je dodatni motiv da budemo ozbiljniji. Svaki protivnik je ozbiljan i nije ovdje slučajno. Svi igraju košarku kao i u fudbalu i bilo kojem sportu. Mislim da se ne trebamo bojati nikoga i ne bojimo se nikoga kao što smo izašli sa Francuskom i odigrali dobru utakmicu.” kazao je Nurkić.

Utakmica BiH – Mađarska na programu je sutra u 14:30 minuta a direktan prenos utakmice možete gledati na Sport klubu.

Podsjetimo, zbog najave da BH Telecom neće produžti ugovor sa United Media grupacijom mnogi građani BiH koji koriste platformu Moja TV neće biti u mogućnosti pratiti naše Zmajeve, ukoliko uprava BH Telecoma tokom dana ne promijeni odluku.