Pešić zabrinuo Srbiju pričom o povredama, ali je odlučio i da se našali: “Spustite loptu na zemlju…”

Košarka 10. jul 202413:55 0 komentara
Foto: N1 / F.Z.

Košarkaši Srbije se pripremaju za Olimpijske igre u Parizu, a sada je na redu bio prvi presjek sa Svetislavom Pešićem, selektorom Srbije.

Obraćanje Pešića je uslijedilo nakon što je Srbija imala dve pripreme iza zatvorenih vrata, prenosi Nova.rs.

Sada je Pešić izložio utiske pred ostale pripremne mečeve i grupu na OI sa Portorikom, SAD i Južnim Sudanom.

“Dvije sedmice smo zajedno i treniramo u Areni, uglavnom, da li smo ispunili sve – nismo. Nije to ni moguće. Za dvije sedmice svi dolaze iz različitih klubova, navika i to treba povezati. To je proces koji je izazovan za nas sve. Postoji ogromna želja da se individualno pripreme i budu u dobrom fizičkom stanju. Nismo još kako smo željeli. Za dvije i po sedmice imamo prvu zvaničnu utakmicu i valjda ćemo do tada doći na optimalan nivo spreme”, poručio je Pešić.

Govorio je i o protivnicama koji čekaju Srbiju.

“Ja sam rekao za Portoriko, vi ste se smijali… Sjećate se šta sam pričao za njih? Portoriko je fantastična ekipa, dobili su igrače, imaju sjajnog jednog iz Nju Orleansa koji je neviđen na mjestu plejmejkera. Ko je bio tamo i doživio tu atmosferu sa Portorikom, to je bila fantastična atmosfera. Makar ne bili u najboljem sastavu, dobiti ih kako igraju, ja ne znam da li bismo bi ih mi dobili tamo”, rekao je Pešić.

“Spustite loptu na zemlju”

“Spustite loptu, mi ako budemo drugi, što je realno iz ove perspektive i što je naš cilj, onda ne idemo sa trećim, nego sa prvim ili sa drugim. To morate da znate pred četvrtfinale i to će da bude interesantno, ako budemo drugi”, poručio je Pešić

Kako se pravi atmosfera u timu?

“Kupite knjigu, pa pročitajte! Najvažnija je selekcija, ako tu nisi napravio dobar izbor, onda je do trenera. Jedna pokvarena jabuka za jednu noć može sve da pokvari. To je za trenera jako izazovan posao jer nije bitno samo kakvu odbranu i napad igraš, nego da bude razumijevanja i povjerenja. Prvo mora da se zna da je osoba, pa košarkaš, ubaciti ga u proces, da nije tu samo da izvršava zadatak, nego da ima pravo i da predloži bilo šta. Bilo da je to nešto privatno ili poslovno. Mi smo ovdje zbog njih!”, rekao je Pešić.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!