Roberson: Selektor Bećiragić je sjajan motivator, teško će nas biti poraziti

Košarka 10. aug 202214:36 > 14:40 0 komentara
N1

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na Vlašiću je okončala prvi dio priprema za nastavak kvalifikacija za Mundobasket, ali i nastup na Eurobasketu.

Reprezentativac BiH John Roberson u razgovoru za N1 osvrnuo se na pripreme naše ekipe.

PROČITAJTE JOŠ:

“Bilo je zabavno. Mislim da smo dosta toga uradili. Hemija i komunikacija među svima je sve bolja. Uspjeli smo dosta toga uraditi. Mislimo da smo u dobroj formi. Uložili smo dosta napora i svi smo sada na istoj strani. Tako da ćemo nastaviti raditi i napredovati”, rekao je Roberson.

John je, uz Jusufa Nurkića, posljednji stigao na Vlašić. Ovaj dvojac do sada nikada nije zajedno nastupao, a “play” Zmajeva se osvrnuo na odnos sa centro Portlanda.

“Sve je lako. On je toliko sjajan igrač. Dobro poznaje igru. Lako je igrati sa njim. Govori mnogo, što je dobro, tako da je komunikacija tu. Hemija će doći, za to treba malo vremena, jer što više vježbamo i igramo, mislim da će ojačati”, jasan je Roberson.

Selektor Bećiragić još uvijek je relativno “nov” na klupi Zmajeva, a Roberson se osvrnuo na rad sa novim trenerom.

“Da, on je sjajan trener, motivator, sjajna osoba također. Lako je igrati za njega jer kaže tačno šta želi, iskren je i kaže istinu. Tjera nas da sada damo ono najbolje od sebe i to je ono što nam je potrebno. Samo moramo nastaviti raditi, slušati ga i napredovati”, rekao je Roberson.

Upitan je Roberson i o tome da li je upoznat o trenutnom stanju u KSBiH vezanom za finansijske probleme.

“Ne baš, jer samo smo fokusirani na to da vježbamo i usavršavamo se. Sve je to mimo naše kontrole. Kad god nam kažu gdje idemo ili šta radimo, jednostavno se moramo prilagoditi trenutku, ostati fokusirani na zadatke pred nama”, ističe Roberson.

Eurobasket svakog dana je sve bliže i bliže, a Roberson se osvrnuo na šanse Zmajeva na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

“Mislim da možemo uraditi dosta sjajnih stvari. Imamo podršku navijača. Na ovom kampu radimo dosta naporno. Samo nebo nam je granica, sve dok napredujemo i dok smo zdravi. Najbitnije je da smo zdravi. Imamo sjajan tim, mnogo igrača koji mogu dosta toga uraditi, igrati na različitim pozicijama. Tako da će nas biti teško poraziti”, rekao je Zmaj.

Sada je pred našim timom turnir u Estoniji, a prvi meč Zmajeve čeka 24. augusta protiv Crne Gore u Morači. Tri dana poslije u Skenderiji našem timu gostuje Francuska. Eurobasket počinje 1. septembra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad