Vedran Bosnić tužio KS BiH: Traži isplatu novca do 2023. godine

Košarka 11. okt 202219:05 0 komentara
fiba.basketball

Bivši selektor reprezentacije BiH Vedran Bosnić tužio je Košarkaški savez BiH zbog neizmirenih finansijkih obaveza prema njemu, saznaje N1.

VEZANE VIJESTI:

Košarkaški savez navodi da je Bosniću ostao dužan 5.000 eura, ali da bivši selektor Zmajeva potražuje i novac do momenta kada je imao ugovor sa reprezentacijom 2023. godine.

“KS BiH ima dužan 5.000 eura za prvi kvartal 2022. godine gospodinu Vedranu Bosniću. Novac mu nije isplaćen u februaru, jer je savez imao problema sa odlaskom u Litvaniju. Dogovor je bio da se iznos izmiri početkom šestog mjeseca 2022. godine. Taj iznos nije još uvijek isplaćen selektoru. On je tužio savez i tražio kompletan iznos do 2023. godine. Dakle traži novac za period koji nije radio, niti će raditi. Savez je pripremio odgovor na tužbu koju je Bosnić uputio FIBA-i” tvrdi za N1 generalni generalno sekretar KS BiH Amer Čolan.

Vedran Bosnić u julu prošle godine produžio je ugovor sa KS BiH do 30. oktobra 2023. godine, a nakon toga je podnio ostavku 8. juna ove godine. Čolan dalje obrazlaže da prema klauzulama koje stoje u ugovoru, Bosnić nema pravo potraživati novac za period koji nije radio u reprezentaciji.

“U ugovoru decidno piše, ukoliko jedna od strana raskine ugovor, odnosno Vedran Bosnić ili KS BiH, savez je samo dužan isplatiti finanijske obaveze do momenta raskida ugovora” objašnjava Čolan.

Četrdesetšestogodišnji Sarajlija je sa mnogo uspjeha predvodio košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 2018. godine, a Zmajeve je odveo i na Eurobasket koji je održan ove godine. Ostavku je podnio 8. juna 2022. godine, a nakon njega KS BiH imenovao je novog selektora Adisa Bećiragića, koji je predvodio BiH na prethodnom Eurobasketu.

Bivši selektor bh. košarkaša naglasio je tada u jednom od istupa poslije podnošenja ostavke sljedeće:

“Neprihvatljiva rješenja, ignorišu komunikaciju, odbijaju moje prijedloge priprema za EP, ne prihvataju moj izbor prijateljskih utakmica, miješaju se u moj izbor igrača, ne izvršavaju finansijske obaveze prema meni“

Vidjećemo kakav će sudski epilog dobiti ova priča, nakon što FIBA zaprimi odgovor saveza na tužbu bivšeg selektora košarkaške reprezentacije BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!