Maverick Vinales dobio otkaz u Yamahi

Moto GP 20. avg 202110:40
Izvor: Maverick Viñales/Facebiij

Maverick Vinales neće više voziti za Yamahu jer je dobio momentalni otkaz. On je na Velikoj nagradi Štajerske u Spilbergu 8. avgusta prekršio timsku disciplinu, pa su obje strane riješile da ne nastave saradnju.

Maverick Vinales je tada napravio izmjene na svom motociklu koje su mogle da ugroze njegovu i bezbjednost drugih vozača. Zato je japanski tim suspendovao Španca na Velikoj nagradi Austrije minulog vikenda, da bi sada bio ozvaničen završetak saradnje.

“Yamaha i Vinales su zajednički odlučili da završe saradnju na kraju 2021. godine. Vozač i tim su odlučili da završe aktuelnu sezonu, a tim je garantovao potpunu podršku vozaču i uložio je najveće napore kako bi sa stilom završili saradnju. Nažalost VN Štajerske nije prošla kako treba i zajednička odluka je bila da je najbolje da se raziđemo ranije. Yamaha će tek odlučiti da li će i ko zameniti Vinalesa.”, rekao je direktor Jamahe Lin Jarvis.

On se zahvalio Mavericku na četiri i po godine saradnje koje su donijele osam pobjeda i 24 podijuma, kao i dva treća mjesta u svjetskom šampionatu u 2017. i 2019. godini.

Sličnu izjavu kao Jarvis dao je i Maverick Vinales.

“Nakon promatranja situacije, dogovorili smo se da se rastanemo odmah. Veoma sam zahvalan Yamahi na velikoj prilici. Hvala na podršci koju su mi davali tokom četiri i po godine trkanja i gledat ću na ove zajedničke rezultate sa ponosom.”, kazao je Vinales.

Španac je inače za 2022. godinu već dogovorio prelazak u Apriliu i taj tim sada može da ga angažuje već u 2021. Još je ranije Maverick bio nezadovoljan u Yamahi i u Asenu je ozvaničeno da neće sarađivati u 2022. Interesantno da je baš u Nizozemskoj osvojio drugo mjesto poslije odlične vožnje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar