28. maja turnir u znak sjećanja na Vedrana Puljića, na turniru poseban gost

Nogomet 16. maj 202216:01 0 komentara
FK Sarajevo

Udruženje navijača FK Sarajevo, Horde zla, izdalo je saopštenje za medije povodom turnira u malom fudbalu u znak sjećanja na Vedrana Puljića.

Meč će biti odigran 28. maja na pomoćnom terenu stadiona Asim Ferhatović Hase, a saopštenje prenosimo u cjelosti:

Obavještavamo sve navijače Fudbalskog kluba Sarajevo, kao i ekipe koje su se prijavila za učešće na turniru u malom fudbalu u znak sjećanja na ubijenog Vedrana Puljića, da će turnir biti odgiran 28. maja ove godine na pomoćnom terenu stadiona Asim Ferhatović – Hase. Na ovaj način pokazujemo da će naš Vedran uvijek ostati u našem kolektivnom sjećanju i da ćemo tražiti pravdu na svaki mogući način dok god dišemo.

Napominjemo da će se turnir igrati u sistemu 6+1 sa neograničenim brojem izmjena. Kotizacija po ekipi je iznosila 70KM, a sav novac od prijava će biti uplaćen u humanitarne svrhe u saradnji sa organizacijom www.pomozi.ba. Pored toga, na ulazu će biti postavljena kutija za dobrovoljno prilog za druge aktuelne humanitarne akcije ove cijenjene organizacije. Posebni gosti turnira biće ekipa navijačke grupe Fudbalskog kluba Velež, popularni Red Army.

Na turniru će u prodaji biti i marketing grupe. Detaljne informacije ćemo objaviti blagovremeno. 

Sjever pamti te, Puljiću Vedrane!“, navodi se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad