Pellegrini: Meč sa Romom mi nije presudan u karijeri

Nogomet 10. dec 201417:03 > 17:27
N1

Pellegrini tvrdi da njegova budućnost u Manchester Cityju ne zavisi od rezultata koji će taj tim ostvariti u meču Lige prvaka protiv Rome.

Cityju je potrebna pobjeda za plasman u nokaut fazu, ali u meč ulazi izuzetno oslabljen zbog neigranja napadača Sergija Aguera.

Argentinski internacionalac postigao je hat-trick kojim je donio pobjedu Cityju u meču s Bayernom u petom kolu, čime je spasio engleskog prvaka od eliminacije. No, povrijedio je koljeno u nedjeljnom meču s Evertonom.

Pellegrini, međutim, je uvjeren da će njegova ekipa znati odgovoriti izazovu i bez Aguera.

“Aguerov oporavak će zavisiti od prvih sedmica”, kazao je Pellegrini.

“Najvažnije je upravo na početku. Ali, kao što sam rekao, naš tim ne zavisi o jednom igraču i nadam se da moji igrači to mogu dokazati. Mislim da ćemo se plasirati, ali to nema nikakve veze s mojom budućnosti. Nikada nisam imao pritisak od bilo koga iz kluba. Počeli smo s ciljem da se plasiramo među 16 ekipa. Imamo dobar tim, ali smo napravili mnogo grešaka u drugim utakmicama, posebno protiv CSKA. Protiv Bayerna smo pokazali da smo jaki da se plasiramo i suguran sam da hoćemo ako odigramo dobro. Veoma je važno da se plasiramo u narednu rundu”, dodao je menadžer Cityja.