Remi Gubera i veterana u Srebrenici: Danas nema zvijezda

Nogomet 27. apr 201717:43 > 18:20
N1

Revijalna utakmica u Srebrenici između FK Guber i veterana bh. fudbala je okončana neriješenim rezultatom 3:3.

Prema riječima sagovornika Vlade Marića sa stadiona FK Guber u Srebrenici, fudbal je poslao najbolju moguću poruku – a najbitnije stvari su se desile prije utakmice i nastavit će se dešavati poslije utakmice.

Rizah Mešković, legendarni golman tuzlanske Slobode i reprezentacije Jugoslavije kazao je da je posljednji put na ovom stadionu bio prije 50 godina.

“Bio sam kao član Slobode. Sretan sam zbog današnjeg dana. Hvala Asocijaciji novinara što me pozvala ovdje. Drago mi je da sam sreo velike face, i presretan sam. Volio bih da odavde krene poruka mira, ljubavi i sreće i da češće pričamo o nogometu”, kazao je.

Savo Milošević, legendarni napadač Jugoslavije, Srbije i Partizana kazao je da na ovakvim manifestacijama nema zvijezda.

“Došli smo otvorenog srca, i da zajedno pošaljemo poruku da se ovdje mogu dešavati lijepe stvari. Sport predstavlja most, može da prebrodi probleme. Sport je most među ljudima, i ovakve prilike moramo da ispratimo”, ocijenio je Milošević, koji je danas bio strijelac i dva gola.

Jedan je postigao iz penala.

“Penale ne računam kao golove. Ovaj drugi je ličio na nešto. Ovo je za nas pozitivan rezultat, a ovi momci su mlađi od nas. Dobro je da smo uspjeli da preživimo”, kazao je u šali Savo Milošević.

Zekerijah Hadžić, potpredsjednik kluba Guber iz Srebrenice izjavio je iz Srebrenice otišla poruka da sport može spojiti sve.

“Želimo zajedno da živimo. Želim da se svima zahvalim. Ovo je veličanstveno za klub i Srebrenicu”, kazao je uz obećanje da će se potruditi da se slične manifestacije dešavaju češće.

“Mi kada smo krenuli u ofanzivu – sudija je svirao kraj. Šalu na stranu, najbolje se dogodilo prije terena i poslije terena. Teren je bio povod, i to mi je drago. Poslije toliko godina sam sreo poznata lica”, dodao je Mešković na koncu uz poruku:

“Nadam se da će na ovu poruku iz Srebrenice doći još 1.000 poruka”.

Selektor reprezentacije BiH, Mehmed Baždarević izjavo je da je zadovoljan svojom formom.

“Mislim da ću na sljedećoj utakmici biti u top formi. Druženje ovdje je najbitnije. Tu smo da odamo počast ovim ljudima što stvaraju i što će stvarati u budućnosti”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.