Nakon 28 godina u Iraku će se igrati međunarodni mečevi

Nogomet 09. apr 201815:03 > 15:09
Izvor: Matthias Hangst/Getty Images

FIFA je nakon 28 godina dozvolila igranje međunarodnih mečeva u Iraku. Dozvola za odigravanje utakmica odnosi se samo na tri grada, Kerbelu, Basru i Erbil, dok se u Bagdadu i drugim gradovima zbog sigurnosnih razloga još neće igrati.

FIFA je danas donijela odluku o ukidanju suspenzije i već sutra će irački klub Al Zawra u Kerbeli igrati meč AFC kupa protiv libanskog Al Aheda.

Bit će to prvi međunarodni klupski fudbalski meč koji se u Iraku igra još od 1990. godine kada je FIFA suspendirala Irak zbog napada na Kuvajt.

U odluci FIFA-e se navodi da se dozvola za odigravanje utakmica odnosi samo na tri grada, Kerbelu, Basru i Erbil, dok se u Bagdadu i drugim gradovima zbog sigurnosnih razloga još neće igrati.

Iračka fudbalska reprezentacije službene međunarodne susrete igra u Iranu, Jordanu i Kataru.

Iračani se nadaju skorom povratku na domaće terene, a krajem februara ove godine su u Basri odigrali prijateljski meč sa Saudijskom Arabijom.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.