Bordo klub posjetio počivalište Vedrana Puljića

Nogomet 04. okt 201814:25 > 14:32
FK Sarajevo

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo i navijači bordo kluba su posjetili vječno počivalište Vedrana Puljića, navijača koji je u Širokom Brijegu prije devet godina ubijen iz vatrenog oružja. Iz Bordo kluba su još jednom pozvali bosanskohercegoačko pravosuđe da procesuira odgovorne za stradanje Puljića.

“Na današnji dan, prije devet godina, u dešavanjima uoči utakmice FK Sarajevo na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, Vedran Puljić je ubijen hicem iz vatrenog oružja, a iako je prošlo devet godina od tog zločina njegov se ubica još uvijek slobodno kreće. Sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su ranile još šest navijača FK Sarajeva tog dana.

Svjedoci smo iz godine u godinu pokušaja zataškavanja i krivotvorenja dokaza u ovom slučaju. Sudski postupak se prebacio čak u drugu državu i činjenice se sve više izokreću kako bi se ubica zaštitio. Optuženi Oliver Knezović danas se ne tereti više za ubistvo, već samo za pokušaj i opasnu radnju, dok bol u srcima porodice Puljić, njegovih prijatelja, navijača kluba i kolektiva FK Sarajevo ne smiruje, naprotiv, sve je jača iz godine u godinu.

S tim u vezi, kolektiv FK Sarajevo još jednom upućuje snažan apel organima pravde Bosne i Hercegovine da ovaj slučaj bude riješen i da se rješavanjem ovog tragičnog slučaja dozvoli mir svima onima, koji tuguju i žale za Puljićem.

Fudbalski klub Sarajevo nikada neće zaboraviti Vedrana Puljića. Njegovo ime i prezime uvijek će biti uz klub, bez obzira gdje igrali utakmice. Kako bi se pomoglo finansiranje sudskog postupka za podršku navijačima, u protekloj sezoni Bordo klub je usmjerio 9.539,00 KM prikupljenih od prihoda ostvarenih od ulaznica, a početkom godine, FK Sarajevo je kompletan prihod od prodaje polusezonskih ulaznica usmjerio ka ovoj svrsi, kada su svi igrači prvog tima, članovi stručnog štaba i uposlenici kluba podržali akciju, te su prikupljena značajna finansijska sredstva.

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo danas su zajedno sa stručnim štabom, te delegacijom kluba posjetili mjesto gdje u miru počiva Vedran Puljić”, saopšteno je iz sarajevskog kluba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.