Siniša Mihajlović saopštio da boluje od leukemije

Nogomet 13. jul 201916:31 > 16:32
Alessandro Sabattini/Getty Images

Trener Bolonje i fudbalski stručnjak Siniša Mihajlović je na konferenciji za novinare saopštio da boluje od leukemije.

Želio sam da sazovem konferenciju za novinare, ali sam tražio da se poštuje moja privatnost. Htio sam ja da budem taj koji će ekipi i cijeloj javnosti saopštiti svoju situaciju.

Ali to se nažalost nije dogodilo, nisu me ispoštovali jer su željeli da prodaju nekoliko hiljada primjeraka novina.

Uradio sam testove koji su pokazali da imam leukemiju. To je bio težak udarac, danima sam plakao. Cijeli život vam prođe pred očima.

Jedva čekam da odem u bolnicu i započnem borbu. Objasnio sam svojim igračima da moramo da napadamo i da pobijedimo.

Ako budemo čekali i branili se, protivnik će nam zadati udarac. Moram da upotrijebim svoju taktiku, i ne sumnjam da ću pobijediti. Pobijediću za moju porodicu, za moju djecu, za sve one koji me vole.”

Siguran sam da ste svi mislili da sam ja jedan od posljednjih ljudi koji mogu da se razbole. Treniram, jak sam, uradio sam testove 28. februara i sve je bilo u redu.

Trenirao sam svakog dana, sve do maja, putovao svuda, igrao fudbal. Nisam uopšte osjećao umor ili bol.

Moj otac je umro od raka, pa se zbog toga redovno testiram. Niko od nas ne smije da misli da je neuništiv. Niko ne misli da se to može dogoditi njemu, a kada se dogodi, onda smo šokirani.

To promijeni vaš život za trenutak. Kada doživite noćnu moru, onda se samo probudite, ali onda se danima budite i shvatite da ovo nije noćna mora”, konstatovao je proslavljeni srpski fudbaler i trener.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad