Ibraković za N1: Pregovaramo sa pojačanjima, ne bih imenovao

Nogomet 19. jun 201510:58 > 11:04
Facebook/FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva krenuli su u pripreme za evropske nastupe ovog ljeta, a mediji u regionu već bruje o velikim pojačanjima koja bi tim sa Koševa mogao dovesti u svoje redove.

Prva imena koja se pominju jesu crnogorski ofanzivac Simon Vukčević, te mogući povratnik Said Husejinović, nekadašnji ljubimac bordo navijača.

Tim povodom kontaktirali smo Abdulaha Ibrakovića, sportskog direktora šampiona Bosne i Hercegovine, koji je za N1 kazao da ne želi govoriti o imenima.

”Istina je da pregovaramo sa igračima koji bi nam mogli pomoći u Ligi prvaka, ali o imenima ne želim da govorim”, kazao je Ibraković.

S druge strane, Sarajevo neće biti nositelj u žrijebu koji se u Nyonu obavlja u ponedjeljak, kada će tim sa Koševa, zajedno sa ekipama iz BiH koje su izborile Evropu saznati svoje protivnike u borbi za plasman među elitu evropskog fudbala u Ligi prvaka i Evropa ligi.

Ibraković nema specijalnih želja što se protivnika tiče: ”Mi smo svjesni da je ulog veliki, a konkurencija jaka. Nikada niti jedan tim iz BiH nije napravio veći poduhvat u najelitnijem fudbalskom takmičenju, a Sarajevo će se potruditi da napravi iznenađenje”, kazao je Ibraković.