Ahmedhodžić: Portugal će imati veći pritisak nego mi, moramo biti spremni

Nogomet 08. jun 202314:41 2 komentara
N1 / F.Z.

Nakon odlične sezone u klubu Sheffield Unitedu, sa kojim je ostvario plasman u Premijer ligu Engleske, Anel Ahmedhodžić je u odličnom raspoloženju došao na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovaj defanzivac je zadovoljan svojom formom i ističe da bh. tim može ostvariti dobre rezultate u junskim kvalifikacionim mečevima.

Nismo imali niti jednu utakmicu od 8. maja, to je mjesec dana, ali sam sam trenirao u teretani. Imam dobar osjećaj da mogu trenirati sa ekipom i da se spremamo za prvu utakmicu protiv Portugala”, rekao je Ahmedhodžić, a potom dodao:

“Dobra je sezona bila i osvojili smo ono što smo htjeli osvojiti. Sljedeće sezone ćemo igrati u Premiershipu i bit će dobro.”

Ahmedhodžić se potom osvrnuo na duele sa Portugalom i Luksemburgom.

Teške će biti obje utakmice. Prvo igramo protiv Portugala, bit će veći pritisak na njima nego na nas i to moramo iskoristi. Odradit ćemo dovoljan broj treninga da se spremamo baš za tu utakmicu, a poslije toga ćemo se spremati za Luksemburg. To je baš teška utakmica i moramo biti 100% spremni za daj duel”, kazao je Ahmedhodžić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad