Ako će Nijemci strogo poštovali svoje zakone, Španci će biti kažnjeni zaigra li Yamal iza 23 sata

Nogomet 22. jun 202409:12 0 komentara
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Prema njemačkom zakonu, mlađi od 18 godina ne smiju raditi iza 20 sati, postoji iznimka za sportaše, ali ona vrijedi samo do 23 sata.

U modernom nogometu sve je više tinejdžera koji iako su vrlo mladi igraju za svoje reprezentacije, jedan od takvih je Lamine Yamal, španski 16-godišnjak koji nastupa na ovom Euru.

Španjolski wunderkind rijedak je primjer takve zrelosti, ali bude li morao igrati produžetke za Furiju u nastavku turnira, godine bi ga mogle koštati.

JOŠ SPORTA

Preciznije Furiju koja bi mogla prema njemačkom zakonu biti novčano kažnjena bude li Yamal radio poslije 23 sata. Prema tamošnjem zakonu mlađi od 18 godina ne smiju raditi iza 20 sati, a on vrijedi i za strance koji stignu u Njemačku raditi.

Doduše postoji iznimka za sportaše, kojima je dozvoljeno raditi do 23 sata, ali i to bi moglo biti premalo jer to uključuje igranje nogometa, ali i tuširanje i davanje intervjua pa će španski selektor, bude li se zakon doslovno primjenjivao, morati vaditi Yamala iz igre prije 23 sata.

Čak i za utakmice koje počinju u 21 sat, taj će vremenski rok biti teško probijen, ali budu li Španci morali igrati produžetke ili raspucavati u nokaut fazi Evropskog prvenstva, Yamal će morati vani.

Pravni stručnjak Stephan Graf kaže kako kršenje zakona neće imati sportske posljedice, odnosno u slučaju da zaigra Yamal neće moći biti suspendovan, ali bi mogao platiti iznos od 30 hiljada eura, no Graf dodaje kako će im Nijemci vrlo vjerovatno oprostiti.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!