Azmir Husić predložio fuziju: Sloboda ostaje u Premijer ligi?

Nogomet 29. maj 202314:08 0 komentara
N1/F.Z.

Sloboda je nakon devet godina napustila društvo najboljih. Jučer je poražena u posljednjem kolu Premijer lige BiH od Željezničara i od naredne sezone će igrati Federalnu ligu.

Sloboda je odigrala katastrofalnu sezonu, a posljednji put kada su se vratili u Premijer ligu na čelu kluba bio je Azmir Husić, sadašnji predsjednik Tuzla Cityja.

U razgovoru za portal sportske.ba Husić je rekao:

“Ja imam najmanje pravo pričati o tome, ali žao mi je što je Sloboda ispala. To je gradski klub u gradu u kojem živim i u kojem sam skoro 24/7. Meni je najbitnije da sam ja najmanje utjecao na takav ishod. Sloboda ima svoju Upravu, ljude koji vode klub, bitno da sam najmanje utjecao na to”, i dodao:

“Možda Sloboda neće igrati u Prvoj ligi FBiH. To jeste, možda će se nastaviti takmičiti u Premijer ligi BiH”, pa nastavio:

“Sloboda ima dugove, koji su ogroman teret. Predlažem fuziju, da klub ide u stečaj i da se zove možda Sloboda Tuzla. Ja da odlučujem, to bih uradio. Sloboda bi igrala Premijer ligu i bila na zdravim temeljima. Neki će reći, mi ćemo gledati Slobodu i da igra u Drugoj ligi kantona, ali oni ne ne mogu pomoći Slobodi. Ovo je rješenje za Slobodu”, rekao je Husić.

Ostaje da se vidi šta će biti od cjelokupne situacije i da li će Sloboda na kraju ipak ostati u Premijer ligi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad