Baho emotivnom objavom čestitao Vatrenima

Nogomet 09. dec 202221:48
Izvor: N1

"I nemojte mi govoriti o slučajnosti, lutriji penala, ovo je majstorluk, znanje, iskustvo, o borbenosti i želji za uspjehom da i ne govorimo. I još jednom, kapa do poda".

Jedan od najpoznatijih sportski novinar iz Bosne i Hercegovine Sabahudin Topalbećirević, koji je prije nekoliko dana dobio nagradu Olimpijskog odbora BiH, na ovaj način je popratio plasman Hrvatske u polufinale SP-a.

“Neki će reći da imaju jednu pobjedu i da su u 1/2 finalu. Zaboravljaju samo da nemaju nijednog poraza. Drugi će reći da je to sporo, da ne igraju dovoljno ofanzivno i još svašta nešto. Hrvatska je u fudbalu/nogometu velesila i to ne od juče, to traje od 1994. godine i pobjede u Palermu nad Italijom. Dalić je doktorirao sa izmjenama, sa čitanjem protivnika, sa postavkom igre. Znaju igrati na rezultat, pucaju od samopouzdanja, niko nikad pa ni Njemačka nije ovako šutirala penale, vraćaju se nakon što su primili gol u 105 plus 1. Na kraju krajeva izbacili su prvog favorita sa Svjetskog prvenstva. Ja zaista poštujem i skidam kapu reprezentaciji Hrvatske na svemu što su učinili i na reprezentativnom nivou ali i na klupskom. Ovo je Svjetsko prvenstvo najveći događaj na svijetu u kojem bi svako drugi naprimjer Njemačka sve dala da je na ovaj način došla do polufinala. I nemojte mi govoriti o slučajnosti, lutriji penala, ovo je majstorluk, znanje, iskustvo, o borbenosti i želji za uspjehom da i ne govorimo. I još jednom, kapa do poda”, kazao je Topalbećirević

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar