Asmir Begović ekskluzivno za N1: Stanje u reprezentaciji je pokvareno i tužno

Nogomet 25. nov 202116:40 > 16:57 4 komentara

Asmir Begović uskoro dolazi u Bosnu i Hercegovinu na održavanje zimskog kampa AB akademije koja će krenuti početkom 2022. godine, a za N1 je govorio o tome, ali i brojnim drugim temama vezanim za bh. fudbal.

Begović je u septembru mjesecu oštro kritikovao vrh NFSBiH nazvavši kriminalcima predsjednika Vicu Zeljkovića, selektora Ivayla Peteva, ali i savjetnika predsjednika NFSBiH Zvjezdana Misimovića.

“Stojim iza te izjave. Ta izjava je rečena kroz dosta emocija. Kad sam vidio prazan stadion u Zenici dok naša reprezentacija igra, to je za mene bio veliki bol u srcu i veliki bol uopšte. Kod nas je reprezentacija toliko bitna i značajna da je teško objasniti taj odnos koji smo prije imali sa našim ljudima, sa našim narodom u cijelom svijetu. To je velika stvar. To je tako sada pokvareno i za mene je vrlo tužno. To boli, kad se vidi. Moj komentar je bio vrlo agresivan.”, rekao je Begović ekskluzivno za N1.

Begović je sa kolegom Harisom Mrkonjom razgovarao o brojnim drugim temama poput neuspjeha reprezentacije Bosne i Hercegovine u minulim kvalifikacijama za SP, odnosima sa nekadašnjim saigračima i razlozima zbog slabijih rezultata fudbalske reprezentacije BiH.

Ekskluzivni intervju sa Asmirom Begovićem pogledajte sutra u jutarnjem programu N1 televizije i emisiji Novi Dan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPa

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare