Bivši reprezentativac Hrvatske novi šef omladinske škole NK GOŠK

Nogomet 02. jul 202216:23
Izvor: PAUL ELLIS / AFP

Danas je održana izborna skupština Nogometnog kluba GOŠK, a uvedene su i neke novosti.

Iz Gabele je saopšteno kako je GOŠK dobio novog predsjednika, a na to mjesto je imenovan Donko Jović. Također, imenovan je i novi šef omladinske škole, a riječ je o nekadašnjem napadaču Evertona i reprezentacije Hrvatske Nikici Jelaviću.

Tim povodom iz GOŠK-a su se oglasili saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

“Održana Izborna Supština kluba, klupske strukture dodatno pojačane!

Sinoć je održana redovna Izborna Skupština našeg kluba, a izabrana su tijela koja će upravljati klubom u narednom periodu.

Za predsjednika Upravnog odbora kluba imenovan je Donko Jović, ministar poljoprivede, vodoprivrede i šumarstva HNK/Ž, dok je drugi potpredsjednik kluba uspješni poduzetnik Ivan Kraljević iz Ljubuškog.

Predsjednik Skupštine je Nikica Pehar, dopredsjednik Nikica Sušak, a stari-novi predsjednik je Lujo Ilić.

Prvi potpredsjednik kluba je Goran Sušak.

Šef omladinske škole NK GOŠK biće Nikica Jelavić, a na funkciji direktora kluba ostaje Andrija Jurković.

Članovi Upravnog odbora kluba su:

Andrija Jurković, Marko Pavlović, Željko Lovreć, Anđelka Jurković, Ivan Ilić, Damir Obad, Antonio Blažević, Ilija Jurković, Marica Jovanović, Nikica Jelavić.

Moramo svakako istaći sjajnu atmosferu koja je vladala sinoć među svim članovima Upravnog odbora, gdje su svi iskazali veliku želju da zajedničkim snagama krenemo ka Premijer ligi naše zemlje, te samu organizaciju kluba dignemo na još veći nivo.

Već sinoć su napravljene smjernice, danas su potpisana dva nova imena, a blizu potpisa je još nekoliko provjerenih pojačanja.

Zahvaljujemo se našim navijačima, simpatizerima, svim prijateljima kluba na podršci u proteklom periodu, te smo uvjereni da će tako biti i u narednom periodu”, poručili su  iz NK GOŠK Gabela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar