Bruka: Potpredsjednik FS grada Niša pesnicom udario igrača

Nogomet 08. nov 202211:23
Sport Klub

Talasu učestalog nasilja na srpskim terenima, i oko njih, kao da nema kraja. Posljednji, dospio do Sport kluba, sa teritorije istočnog regiona, prevazilazi sve granice. Fudbalski zvaničnik, potpredsjednik FS grada Niša i prvotimac Mladosti iz Medoševca, pesnicom je nasrnuo na mladog kolegu, iz protivničkog tabora!

Incident se dogodio 23. oktobra, na utakmici Zone “Centar“, Mladost (Medoševac) – Jedinstvo (Gornji Matejevac). U glavnoj ulozi je Tomislav Radovanović, novoizabrani potpredsjednik niškog gradskog saveza. Prvotimac i predsjednik Mladosti, zanimljivo, nije prvi put pribjegao nasilju u rješavanju „problema“.

Snimak je kolegama sa Sport Kluba dostavio Ninoslav Spasić, bivši FIFA sudija i doskorašnji predsjednik Strukovne organizacije sudija FS Regiona istočne Srbije, uz nekoliko pitanja.

“Pitam da li je ljudima, postavljenim na posljednjim izborima sve, baš sve, dozvoljeno? Da li za njih postoje disciplinske mjere, smije li uopšte neko da se suprotstavi tim ljudima? Potpredsjednik FS grada Niša, postavljen da se stara o unapređenju fudbala, udario je igrača. Je li to primjer mladima! Taj isti, Tomislav Radovanović, zbog incidenta težih razmjera, već je odslužio višemjesečnu zatvorsku kaznu u Ćupriji. “Oživjeli“ su takvog čovjeka, obezbjedili mjesto u savezu, dozvolili da predstavlja Niš! Šta je doživio nekad veliki fudbalski Niš! Da li će poslije svega reagovati javni tužilac i nadležni? Javno pitam da li su fudbalska Srbija i istočni region spali na osuđivana lica i vjećnike, koji su gledali fudbal samo dok su igrale dvije ekipe u ulici. Sklonili su Novicu Tončeva i doveli kompromitovane kadrove. Da li ljudi, poput Zorana Ignjatovića, zaslužuju da vode FS RiS, jedan od najvećih regionalnih saveza u sistemu FSS. Pozivali su se u izborima na šefa, za kojeg ni do danas nismo saznali ko je, čak ni da li postoji…“, poručio je Ninoslav Spasić.

Sporna utakmica 11. kola Zone „Centar“ završena je pobjedom Jedinstva iz Gornjeg Matejevca sa 3:2. Potpredsjednik FS grada Niša, režiser skandala, kažnjen je crvenim kartonom. Isključen je i Marko Stanojević, službeni predstavnik gostujućeg kluba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar