CR7: Vratiću se u Sporting, bez njih bih radio u McDonaldsu

Nogomet 29. jun 202221:25 0 komentara
REUTERS/Miguel Vidal

Cristiano Ronaldo je dao obećanje prvom klubu u kome je započeo profesionalnu karijeru.

Poznata je priča o siromašnom portugalskom dječaku iz Madeire, koji je napustio školu kako bi ostvario san i postao profesionalni fudbaler. I to ne bilo kakav. Jedan od najboljih u historiji fudbala.

Profesionalnu karijeru započeo je u sezoni 2002/03 u lisabonskom Sportingu i eto traje već 21 sezonu. Sljedeća će mu biti 22.

Prvu i jedinu na domaćoj sceni odigrao je u zeleno-bijelom dresu lisabonsih Lavova, a onda redom šest u Manchester Unitedu, devet u Real Madridu, četiri u Juventusu i posljednju opet u Unitedu.

Danas ima 37 godina i bez obzira što se nalazi u odličnoj fizičkoj kondiciji sat polako otkucava kraj. Kad će on doći, još se ne zna, ali ono što se zna je ko će biti posljednji klub u njegovoj karijeri.

“Karijeru ću završiti u Sportingu. Moram da im se odužim bar još jednom sezonom. Skautirali su me dok niko nije vidio nešto posebno u meni, stvorili su me kao igrača i bez njih bih vjerovatno radio u McDonaldsu”, rekao je Kristijano Ronaldo.

Slavni Portugalac je u seniorskoj konkureniciji zvanično postigao 698 klupskih golova i još 117 za A reprezentaciju Portugala.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad