Dalić napunio naslovnice svjetskih medija: “Hrvatski izbornik širi teorije zavjere”

Nogomet 25. jun 202412:58 1 komentar
Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Istup Zlatka Dalića na press konferenciji nakon utakmice s Italijom, gdje je kritizirao odluke suca Dannyja Makkelieja, a nije zaobišao ni Fifu i Uefu, jutros su zabilježili i mediji u Španjolskoj, ali i na Otoku.

Marca, As, Mundo Deportivo, Guardian i ostali veliki mediji iscrpno su prenijeli izjave hrvatskog izbornika s press konferencije, uz komentare da mu poraz očito nije najbolje sjeo.

“Hrvatski izbornik širi teorije zavjere“, naslov je na tekstu u Asu, koji piše da je Dalić “eksplodirao od ljutnje” te da ga je najviše zasmetala sudačka nadoknada od osam minuta, prenosi Nacional.

“Govorio sam o tome kako se ponaša Uefa i Fifa već pet godina, ali me nitko nije slušao, ispadam smiješan. Mi smo svi za njih mali, sve što govorim, govorim u vjetar”, citira madridski dnevnik Dalića.

Mundo Deportivo također piše da je “eksplodirao protiv suca, Fife i Uefe” te da je “težak udarac koji su Hrvati doživjeli izazvao ljutnju, očaj i indignaciju”.

Dalićevim se istupom pozabavio i Guardianov reporter iz Leipziga, koji je izvijestio da je izbornika zabolio “nonsens sa sudačkom nadoknadom”.

“Zahvaljujući Zaccagnijevom pogotku, Italija je dramatično preskočila Hrvatsku, a Dalić, koji je Hrvate odveo do drugog i trećeg mjesta na zadnja dva svjetska prvenstva, zna da dva boda neće biti dovoljna za ulazak u osminu finala. Sugerirao je da je produženo vrijeme koje je dodijelio sudac Makkelie simbol stava autoriteta prema naciji koja udara iznad svoje težine”, dio je teksta iz Guardiana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare