Dalić poslije (ne)prospavane noći: Petković nije smio da šutira penal

Nogomet 16. jun 202414:27 1 komentar
REUTERS/Fabrizio Bensch

Španija je pobijedila Hrvatsku rezultatom 3:0 u prvom kolu Evropskog prvenstva, a selektor poražene ekipe Zlatko Dalić je jutro poslije utakmice održao konferenciju za medije.

Selektor „vatrenih“ na pitanje kakva je bila noć iza njega, nije bježao od toga da prizna da je mnogo toga bilo lošeg.

“Naravno da nije bilo lako nakon onako visokog i zaslušenog poraza. Statistika je bila na našoj strani, ali to nije realno. Poraz smo zaslužili i nije nimalo ugodno. Do sad smo imali uglavnom lijepe situacije na takmičenjima, ali moramo sad da znamo da se nosimo i sa ovim situacijama“, rekao je Dalić, a potom rekao da će u narednoj utakmici morati mnogo toga da se mijenja:

„Danas ćemo analizirati nas i Albaniju, pokušaćemo nešto drukčije u toj utakmici, a ona nam jako puno znači. U biti, moramo pobijediti i tako se moramo spremati i vršiti promjene. Ne mogu sad o detaljima još, ali moramo promijeniti neke stvari u pristupu, koji nije bio dobar. Dvije utakmice su pred nama, sve je u našim rukama i ne smijemo potonuti i izgubiti energiju. Desilo se i idemo dalje“.

Selektor je otkrio da Petković nije trebalo da šutira penal.

“Penale pucaju Kramarić i Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebalo da šutira, jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne šutira. Ako već mi s klupe nismo uspjeli riješiti, postoji hijerarhija u ekipi i nije trebalo on da izvede penal. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja riješiti. Trebalo je da šutiraju Perišić ili Majer”, poručio je Dalić.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra protiv Albanije 19. juna.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare