Deschamps: Dobro je pobjeđivati u gostima, to sada moramo nastaviti protiv BiH

Nogomet 29. mar 202109:36
Izvor: Screenshot

Fudbalska reprezentacija Francuske jučer je u kombinovanom sastavu slavila na gostovanju kod Kazahstana u drugom susretu kvalifikacija za Svjetsko prventstvo u Kataru rezultatom 2:0.

piIgrali su većinom igrači koje nismo gledali u prvom susretu s Ukrajinom, a većina njih neće biti u konkurenciji ni za duel sa Zmajevima. Protiv Kazahstana nisu imali mnogo problema, a na kraju su slavili golovima Dembelea i autogolom Maliyja.

“Odradili smo posao. To je ono što sam rekao igračima. Morali smo se nositi s nekim stvarima, poput dugog putovanja, vremenske razlike i to je bio najteži dio s obzirom na to da su se igrači morali naspavati kako treba za ovu utakmicu. Igrali smo protiv nadahnute ekipe Kazahstana koja je dala sve od sebe. Mislim da smo trebali biti malo bolji u završnici u drugom poluvremenu i postići još barem 2-3 pogotka, ali uradili smo posao”, rekao je Deschamps nakon utakmice s Kazahstanom.

Rekao je selektor Francuske kako je mijenjao postavu i da svi igrači koji su pozvani moraju biti uključeni.

“Dobro je pobjeđivati u gostima i to moramo nastaviti za tri dana protiv Bosne i Hercegovine, naravno. Utakmice poput ove su uvijek nezgodne, kada protivnik nema ništa da izgubi, a mi imamo sve da izgubimo. Pobjeda uvijek vrijedi tri boda, igrali protiv Ukrajine, Bosne i Hercegovine ili Finske. Dobro je da smo pobijedili protiv Kazahstana i bilo bi sjajno da pobijedimo u srijedu. Voljeli bismo da smo pobijedili i u prvoj utakmici protiv Francuske, ali nismo. Sada se moramo opraviti najbolje što možemo. Imamo težak put sutra, vraćamo se u našu vremensku zonu, ali nećemo imati mnogo vremena za pripremu”, istaknuo je Deschamps.

Duel između Bosne i Hercegovine i Francuske igra se u srijedu u 20:45 sati na stadionu Grbavica.

Komentari

Vaš komentar