Drama u Ahmedhodžićevom klubu: Gase grijanje da bi klub opstao!

Nogomet 18. mar 202318:03
Action Images via Reuters/Lee Smith

Engleski drugoligaš, Sheffield United, na korak je od povratka u elitni rang engleskog nogometa, ali i na korak od bankrota.

Iako su drugi u Championshipu i igraju sjajan nogomet, finansijski problemi snašli su bivšeg prvaka iz 1898. godine. Daily Mail javlja da su se u klubu bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića odlučili za razne načine rezanja troškova, a kao glavni navode gašenje grijanja terena.

Englezi dodaju da su odlučili smanjiti troškove održavanja terena, odnosno smanjenje umjetnog gnojiva. Smanjenje broja radnika, ukidanje softverskih licenci za skautske programe i ukidanje gotovo svih infrastrukturnih projekata smatraju nužnim za spas kluba.

Sheffield je dobio zabranu transfera zbog kašnjenja s isplaćivanjem rata za transfere Rhiana Brewstera iz Liverpoola i upravo Anela Ahmedhodžića iz Malmoa, a sada im prijeti oduzimanje bodova, tačnije čak njih 12.

Da stvar bude bolja, vlasnik Sheffielda je saudijski princ Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz al Saud koji je prije tri godine kupio nešto više od 50 % dionica kluba, ali nakon tri sezone odlučio je ”zatvoriti pipu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar