FIFA kaznila Srbiju i Hrvatsku zbog kršenja pravila Mundijala

Nogomet 07. dec 202220:07
Izvor: Anadolija

Fudbalski Savez Srbije kažnjen je novčanom kaznom od 20 hiljada švicarskih franaka zbog zastave koja je bila izvješana u svlačionici reprezentacije Srbije prije utakmice sa Brazilom.

Fotografija koja je izašla u javnost potakla je fudbalski savez Kosova, ali i Albanije da tuže FSS FIFA-i, koja je donijela odluku da se reprezentacija Srbije kazni.

FIFA je Srbiju “opalila po džepu” po članu 11 disciplinskog kodeksa FIFA-e i člana 4 pravilnika FIFA-e za svjetsko prvenstvo, a vezano za spornu zastavu na kojoj se nalazi Kosovo u bojama republike Srbije, a preko svega stoji natpis “Nema predaje”.

screenshot/Twitter

Nakon kraće istrage, FIFA je odlučila kazniti FSS.

Kaznu je dobio Nogometni Savez Hrvatske, nakon što su navijači Vatrenih na utakmici između Hrvatske i Kanade vrijeđali golmana kanadske selekcije Milana Borjana.

VEZANA VIJEST

HNS je zbog incidenta koji je započeo dio navijača na tribinama sada dužan platiti 50 hiljada švicarskih franaka, i to po članu 16 Disciplinskog kodeksa FIFA-e, koja podrazumijeva upotrebu riječi i predmeta koje se koriste za prenošenje poruka koje nisu primjerene sportskom događaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar