(FOTO) Mourinho tješio igrače: Tahirović tužan, suze Dybale, navijači utučeni

Nogomet 01. jun 202307:26
REUTERS/John Sibley

Fudbaleri Rome poraženi su u finalu Evropa liga od Seville nakon boljeg izvođenja penala. Rimljani se doslovno srušio svijet i definitivno su imali neprospavanu noć.

VEZANE VIJESTI:

Bh. reprezentativac Benjamin Tahirović nije dobio priliku Josea Mourinha u velikom finalu drugog po jačini UEFA takmičenja.

Dvadesetogodišnjak i budućnost reprezentacije BiH, ipak je mogao večeras naučiti mnogo u porazu, jer je osjetio šta znači biti dio velike utakmice. Veznjak Zmajeva razočarano je gledao u medalju, koju je dobila poražena ekipa finala, jer je sanjao trofej.

Ali, sigurni smo da će u njoj pronaći snagu, vratiti se jednog dana ponovo na evropsku scenu i otići do samog kraja.

REUTERS/Marton Monus

Strijelac jedinog pogotka za rimsku Vučicu Paulo Dybala plakao je neutješno u zagrljaju saigrača, jer istinski je želio obradovati desetine hiljada navijača koji su okupirali Puškaš Arenu u Budimpešti.

REUTERS/Bernadett Szabo

Tuga na licu svih fudbalera iz vječnog grada, bila je vidljiva i tokom dodjela utješnih medalja za poraženu ekipu finalnog duela Evropa lige.

REUTERS/Bernadett Szabo

Prizori onih najiskrenijih navijača, izazivaju emocije, jer su oni primjer da nije šala kada kažemo da je fudbal “najvažnija sporedna stvar na svijetu”. U njihovom je možda i najvažnija.

REUTERS/Marton Monus

Veliki portugalski stručnjak, vjerovali ili ne, izgubio prvo od dosadašnjih šest finala evropskih klupskih takmičenja. Special One tješio je svoje momke i poveo ih da pozdrave rimske navijače.

REUTERS/Marton Monus
REUTERS/Marton Monus
REUTERS/Marton Monus

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad