Glavni kandidat za selektora BiH nedavno revidirao stavove: “Ja bih se Slobi Miloševiću izvinio”

Nogomet 22. sep 202316:26 3 komentara
Printscreen

Prema svemu sudeći legendarni fudbaler Srbije Savo Milošević bit će novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

N/FS BiH je odlučio jučer smijeniti Mehu Kodru sa selektorskog mjesta samo 49 dana nakon što je stigao na tu poziciju i nakon što je vodio samo dvije utakmice u kvalifikacijama za EURO.

Njegov nasljednik će, prema saznanjima Sport kluba, biti Milošević koji jeposljednji angažman prije dvije godine Milošević je imao na klupi ljubljanske Olimpije. Tamo se zadržao na 16 mečeva u kojima je upisao 8 pobjeda, 2 remija i 6 poraza.

Ranije je sa klupe predvodio ekipu Partizana, te je radio u Fudbalskom savezu Srbije.

Milošević je u prošlosti bio član Demokratske stranke te je pružao podršku demonstrantima protiv režima Slobodana Miloševića 90-ih godina prošlog stoljeća. Također, učestvovao je u izbornim kampanjama te je podržavao bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Jedna od najvećih legendi srpskog fudbala prije nekoliko godina je kazala kako više ne prati politiku, ali je i revidirao određene političke stavove o čemu je govorio za medije iz Srbije.

“Kada se vratim na taj period borbe protiv Miloševića i šta smo mu sve zamjerali i pogledam šta smo uradili poslije njega… Prvo sam revidirao svoj odnos prema Miloševiću. Kada sve stavim na sto i ovo što je uradio Milošević u onim uslovima, ja bih se Slobi Miloševiću sad izvinio. Inače, od prije šest godina ne čitam vijesti, ne zanima me toliko da čak i ako bi mi se sinovi Nikola ili Boris kandidovali za nešto u politici, oni sigurno ne bi dobili moj glas. Ovo nije ogorčenje, ovo je moja spoznaja i olakšanje”, kazao je bivši fudbaler.

Video pogledajte OVDJE.

Zanimljivo je da je Savo Milošević u centru pažnje bio i 2004. godine kada se u jednom emisiji svađao sa sadašnjim predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Emisiju pogledajte na OVOM LINKU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA: