Govor, suze i jecaji Vahe još odzvanjaju: “Mostar ne treba dijeliti” (VIDEO)

Nogomet 30. maj 202320:00 2 komentara
Printscreen

Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače u Mostaru, bio je domaćin Večernjakovog pečata 2017. godine, a govor Vahida Halilhodžića ostaće upamćen dugo u Mostaru, ali cijeloj Bosni i Hercegovini.

Legendarni fudbaler Veleža i jedan od najuspješnijih trenera BiH, dobio je te večeri “Večernjakov pečat” za osobu godine, zajedno sa Zlatkom Dalićem, Vladimirom Petkovićem i Mladenom Krstajićem.

Zatim se obratio prepunoj domu:

”Dobro večer Mostar. Dobro veče Bosne i Hercegovino. Da vam kažem jednu istinu večeras. Ja sam poslije 21 godinu, došao na Rondo. Bit ću vam iskren da kažem da sam imao razgovore s Jozom Pavkovićem. Poznajem ga i puno cijenim. Zahvaljujem mu se na pozivu i veličanstvenoj organizaciji. Ali nisam se bojao sastanka s vama i ljudima, nego tu sam nekada stanovao”, rekao je tada Vahid Halilhodžić i rasplakao se.

Popularni Vaha “slomio” se od emocija, pa nastavio:

“Ovo je moj grad i ne treba ga dijeliti, sva tri naroda moraju naći dijalog. Da se nađe blagostanje. Da se nađe način suživota. Jer samo tako ova civilizacija i čitav svijet traži. Bilo je i ružnih stvari. Međutim, trebamo graditi nove mostove i razumijevanja. Ne dozvolite da ponovimo ono što smo doživjeli prije par godina. Da se to više nikad u ovoj historiji ne ponovi. A vama političara poručujem, nađite taj kompromis, jer praštanje je veličina jednog naroda i čovjeka. Ja prvi opraštam, iako neke stvari ne mogu zaboraviti. Jer nama je suđeno da živimo i radimo zajedno, da se veselimo. Da igramo fudbal i košarku. Jer samo to od nas čitav svijet traži”, zaključio je između ostalog Halilhodžić i dobio veliki aplauz prisutnih.

Video pogledajte u nastavku:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad