Guardiola gotovo sigurno odlazi iz Cityja

Nogomet 07. feb 202316:18
Action Images via Reuters/Lee Smith

Manchester City je u periodu dužem od osam godina više od 100 puta prekršio stroga pravila financijskog fair playa lige zbog čega mu prijeti oduzimanje bodova pa čak i izbacivanje iz lige.

No, čitava saga bi mogla trajati godinama dok se ne donese konačna presuda. Ali možda tada više neće biti Pepa Guardiole na Etihadu, navodi Athletic.

Athletic podsjeća da je Guardiola u više navrata branio Manchester City kad mu je UEFA odrezala 30 milijuna eura kazne i dvije godine zabrane igranja u Europi zbog također kršenja financijskog fair playa. Ta kazna je kasnije smanjena, a Španjolac je čvrsto stao iza svoje uprave.

“Kad je došla kazna pitao sam ljude iz kluba da mi objasne o čemu je riječ. Oni su rekli da nismo ništa krivi i ja sam im vjerovao. Rekao sam im da ako ikad saznam da su mi lagali, da me sljedećeg dana više neće biti u klubu. Neću im više biti prijatelj i neću s njima raditi jer sam im čitavo vrijeme vjerovao”, rekao je tad Guardiola i dodao:

“Želim predstavljati klub koji radi stvari ispravno. Nije cilj samo osvojiti Ligu prvaka ili Premier ligu, nego biti i primjer svojim navijačima i drugim klubovima. To su vrijednosti koje ja zastupam i koje ću uvijek braniti”.

Tamošnji mediji pišu da su šefovi kluba s Etihada svih ovih godina lagali španjolskom stručnjaka, dok Daily Mirror spominje da će Guardiola gotovo sigurno otići iz kluba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar