Hrvatski portal mjerio prekide na meču sa Italijom: Evo koliko je minuta trebala trajati utakmica

Nogomet 25. jun 202421:42 1 komentar
REUTERS/Karina Hessland

Glavna tema nakon sinoćnje utakmice u Hrvatskoj, a možda i regiji, suđenje je nizozemskog suca i čak osam minuta nadoknade koje je dosudio. Je su li "Vatreni" oštećeni?

Formalno nisu! Ali ipak se teško oteti dojmu da je sudac u velikoj većini situacija sudio onako kako odgovara Italiji, piše Dnevnik.hr.

I pitanje koje se nameće: zašto je nizozemski sudac Makelie utakmicu produžio čak osam minuta?

Dalić krivnju baca na sebe, ali optužuje i suca

“Bilo je šest zamjena, dakle tri minute maksimum, a ni to ne rade suci. I bio je VAR, četiri minute maksimum. On stavi osam. Ali opet nije on kriv, da mi zadnji napad loptu ne bacimo se na nju, ne spriječimo da izvedu faul… 95, mi imamo kontru tri na dva, ne zabijemo gol. Znači, sve je na nama, u našim rukama je sve bilo i ja nemam zamjeriti ništa”, rekao je Zlatko Dalić nakon utakmice.

I koliko god Zlatko Dalić bio u pravu, teško se miriti s tih osam minuta. Odakle, zašto, kojim povodom, pitaju se hrvatski navijači.
I uz cjepidlačenje, ne može biti više od sedam minuta, ocjenjuje Dnevnik.hr.

Jer naputak sucima je, baš kao što Dalić kaže, da svaku zamjenu računaju po pola minute. Bila je tu i VAR provjera, gol Hrvatske za 1:0, ali osam minuta i dalje se čini pretjerano.

Dnevnik.hr je izmjerio prekide. Minuta i 20 sekundi za VAR provjeru kod kaznenog udarca, nešto više od dvije i pol minute otišlo je kod gola Hrvatske, a na šest prekida kod izmjena igrača potrošeno je tri minute i osam sekundi. Ukupno sedam minuta i tri sekunde.

“Što će reći – čak i da je išao mimo naputaka Uefe i cjepidlačio oko svake potrošene sekunde, Makkelie je utakmicu produžio barem za jednu minutu previše. Znakovito ili ne, kod rezultata 0:0, prvi dio produžen je tek jednu minutu. Iako su Talijani očigledno trošili vrijeme već u tom razdoblju. Mnogi smatraju da je Nizozemac općenito bio tendenciozan i neujednačenog kriterija”, zaključio je novinar portala Dnevnik.hr.

Bonus video:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare