Ibrahimović je samo jednu stvar strogo zabranio djeci, a to je iskušenje za mnoge roditelje

Nogomet 02. okt 202314:37 0 komentara
REUTERS/Daniele Mascolo

Može da im priušti apsolutno sve što požele, ali je granice jasno postavio.

Zlatan Ibrahimović uživa u zasluženoj penziji nakon izuzetno duge karijere u kojoj je igrao za Milan, Barcelonu, Inter, Paris Saint Germain, Manchester United, Malmo i Los Angeles Galaxy.

Govorio je o svom teškom djetinjstvu u knjizi „Ja sam Zlatan“ koja je objavljena 2011. godine, ali se tada dotakao i načina na koji vaspitava svoju djecu. Poznato je da za njega važi da je brižan otac, ali i da ne dozvoljava da mu djeca budu razmažena ni u jednom trenutku.

Pojasnio je da su društvene mreže djeci zabranjene i to do jednog vrlo jasnog trenutka.

„Volim svoju djecu kao ništa na svijetu. Za mene će uvijek biti na prvom mjestu. Voljeti ih znači zaštiti ih. Nije im dopušteno da koriste ​​društvene mreže jer ne želim da ih povrijede loše stvari koje bi mogli da pročitaju o meni. Na mom Instagramu nema ni jedne fotografije moje djece i moje porodice“, napisao je Zlatan tada.

Istakao je zbog čega se odlučio na taj korak.

„Hoće li ta djeca, kad odrastu, biti sretna što su tako izložena? Šta roditelji znaju? Moja djeca će sama da odluče kada budu u stanju da shvate neistinu koja postoji u svijetu društvenih mreža. Sada ne mogu da znaju, jer za njih ne postoje društvene mreže. Ne radi se o držanju ispod staklenog zvona, ja imam odgovornost da ih izvedem na pravi put, a oni će da ga nastave kako žele, čim budu mogli da hodaju sami“, završio je Ibrahimović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ: