“Ivicu Osima opisuju dvije riječi – sarajevski mangup!”

Nogomet 14. maj 202213:31 > 13:32
N1

Ivica Osim imao je specifičan odnos sa novinarima. Kolege Sinan Sinanović, Adis Hadžić i Emir Delić prisjetili su se susreta i momenata koji su obilježili Švabu.

Novinar Sinan Sinanović govorio je biranim riječima o Osimu i o njegovoj pojavi širom svijeta.

“Gdje god da sam unutar BiH, ali i regiona pričao o Ivici Osimu svako bi rekao da je on po razmišljanju, filozofiji, ali i načinu igre koji je forsirao bio 20-30 godina ispred vremena u kojem je živio”, ističe Sinanović.

Adis Hadžić je opisao legendarnog Švabu sa dvije riječi – on je bio sarajevski mangup!

“Po meni je definicija – on je bio pravi sarajevski mangup! Mnogo puta smo bili svjedoci da ga prisvajajuju, svojataju i ovi i oni, ali kada pogledamo ono što je on radio tokom života, kako se ponašao i sve ono što znači biti sarajevski mangup: u jednu ruku šarmantan, duhovit, mnogi će reći Hegel bh. fudbala, ne samo Želje. Kada se sve sabere i kaže u dvije riječi – to je sarajevski mangup!”, rekao je Hadžić.

O Osimu je govorio i Emir Delić.

“Sjećam se u Sloveniji kako je zadirkivao svoga sina Amara. ‘Gledaj kako ti ekipa igra, šta ti imaš raditi u Evropi, kakva ti je ovo postavka. Na šta ovo liči, ovo nema veze s vezom’, a Željo će upravo tog ljeta eliminisati i Acranes i Lillestrom i igrati s Newcastleom za Ligu šampiona”, rekao je Emir Delić.

Kompletan razgovor sa kolegama novinarima pogledajte u video zapisu koji se nalazi u prilogu:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare