Iz FS BiH potvrdili: Potpisan ugovor za izgradnju pet hibridnih terena

Nogomet 27. maj 202216:31
Nogometni savez Bosne i Hercegovine

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zvanično je potvrdio da je potpisao ugovor s izvođačem radova jednog od najznačajnijih projekata u historiji našeg fudbala.

Potpisan je ugovor o realizaciji projekta “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH”, a izvođač radova biće najpovoljniji ponuđač – Konzorcij ponuđača koji čine: Wickr Group a.s., Hellasod SA i Tarkett sports B.V.

PROČITAJTE JOŠ:

Većim dijelom, Projekat se finansira iz UEFA fondova i vlastitih sredstava NSBiH, dok će manjim dijelom u realizaciji učestvovati klubovi i lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima.

Ugovorom je obuhvaćena I faza radova u 2022. godini, za pet stadiona i to: “Gradski stadion“ Banja Luka, stadion “Tušanj“ Tuzla, stadion ” Asim Ferhatović Hase“ Sarajevo, stadion “Rođeni“ Mostar i “Gradski stadion“ Mostar.

Danas su također potpisani i pojedinačni ugovori o zajedničkom učešću, odnosno sufinansiranju projekta sa klubovima: FK Borac Banja Luka, FK Sarajevo i HŠK Zrinjski Mostar.

“U narednom periodu ugovore će potpisati FK Velež Mostar i Grad Tuzla sa svoja dva kluba FK Sloboda i FK Tuzla City.

Potpisivanjem ovih ugovora, praktično već tokom naredne sedmice, mogu početi radovi na pojedinim stadionima, koji će nakon završetka projekta imati najsavremenije hibridne terene.

Predstavnici klubova, koji su danas potpisali ugovore, istakli su da je ovo veliki korak za cjelokupan fudbal u našoj zemlji i zahvalili rukovodstvu Saveza na pokretanju Projekta.”, navodi se u Fudbalskom savezu BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar