Japanci se oprostili od legendarnog Osima: Otišao je veliki gospodin

Nogomet 02. maj 202210:54 1 komentar
FK Željezničar

Smrt legendarnog Ivice Osima potresla je ljude širom svijeta, a posebno daleki Japan u kojem je ostavio veliki trag.

Kao selektor sa dosta uspjeha vodio je reprezentaciju te zemlje, ali i japanski JEF United sa kojim je osvojio prvi trofej u historiji ovog kluba.

Vijest je pogodila navijače u ovoj zemlji, a Fudbalski savez japana posevetio je tekst legendarnom “Švabi” u kojem navodi između ostalog da je na bolji svijet otišao “otac japanskog nogometa”.

“Sinoć su mi javili da je veliki gospodin Osim preminuo. S njim imam mnogo uspomena. Stvorio je nevjerovatnu ekipu za Svjestko prvenstvo 1990. godine. Napravio je sjajan tim od JEF Uniteda, od reprezentacije Jugoslavije. Njegova sposobnost da shvati igrače bila je izvrsna. Molim se za njega”, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Japana, Kozo Tashima.

Saburo Kawabuchi koji obnaša funkciju savjetnika u Savezu Japana, govorio je također o Osimu, ali se sjetio i trenutka kada se Osim probudio iz kome nakon moždanog udara.

“Prve riječi koje mi je Osim rekao nakon što se probudio iz kome bile su ‘Ne želim prihvatiti da moram reći hvala za podršku zato što sam na rehabilitaciji’. Ne mogu zaboraviti taj njegov vragolasti osmijeh u to teško vrijeme”, govori Kawabuchi..

Na Twitteru se oglasio i JEF United u kojem je Osim ostavio neizbrisiv trag.

“Želimo izraziti duboko žaljenje zbog smrti Ivice Osima u Austriji. Molimo se iz srca i duše za tebe”, poručili su iz ovog japanskog kluba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (1)

Vidi sve komentare