Kako je Zlatan ponizio LeBrona: “bog” – “kralj” 1:0

Košarka 30. nov 202208:30
Izvor: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Zlatan Ibrahimović jedan je od najvećih ekscentrika u svijetu fudbala, a to je do sada dokazao mnogo puta u svojoj dugoj i uspješnoj karijeri.

Ibrahimović se znao posvađati sa novinarima, o sebi sa ogromnim samopouzdanjem govoriti u superlativima, znao je svoje protivnike i neistomišljenike svojim izjavama psihički lomiti, ali ono što je uradio košarkaškoj zvijezdi LeBronu Jamesu je zaista nevjerovatno, a možda i pretjerano.

Kada je “kralj” potpisao za Los Angeles Lakerse, Ibrahimović je bio član Los Angeles Galaxyja. Možda najbolji fudbaler u Sjevernoj Americi i tada sigurno najbolji košarkaš  svijeta živjeli su u istom gradu. Njihov odnos vremenom je postao zategnut zbog kritika koje je Ibrahimović upućivao na račun LeBrona, zbog otvorenog izražavanja političkih uvjerenja, ali prije svega toga Ibrahimović i James su imali dobar odnos pun poštovanja.

“LA sada ima i boga i kralja. Zlatan želi dobrodošlicu Jamesu”, napisao je Zlatan na svom Twitter profilu.

Taj lijep potez potakao je Jamesa da stupi u kontakt sa Šveđaninom. Najprikladniji način bio je da mu pokloni svoj dres u znak prijateljstva, ali ono što je Ibrahimović uradio nakon toga niko nije očekivao. LeBronov dres je Zlatan potpisao i poslao mu ga nazad putem pošte.

Nema sumnje da je to bio jedan od prvih poteza koji je pokvario odnos dvojice sportaša, koji je na kraju do kraja iskvario odnos “boga” i “kralja”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar