Kako su sarajevski mangupi zeznuli Ivicu Osima na Svjetskom prvenstvu

Senad Avdić

Šta je razlikovalo Švabinu od Miloševićeve Jugoslavije? Kako je Željo postao narodni pokret i koliko navijača je pratilo trening Osimovih Plavih? Koja dva igrača su se mogla upoređivati sa njim? Zbog čega je poredio Marseille i Grbavicu? Zašto ga je nervirao Cristiano Ronaldo? Kako su Osimovi stručni komentari bili u rangu gledanosti utakmica Mundijala?

Dumajući šta više ispričati o Švabi što nije ispričano i koga snimiti u moru onih koji su poštovali i poznavali Ivicu Osima, odlučih poslati poruku Senadu Avdiću. Prvo rekoh da provjerim kako je sa zdravljem.

“Hvala što se zanimaš. Nisam loše, nema u ovoj mojoj bolesti prostora za poboljšanje, ali ima za pogoršanje, što se srećom ne dešava” 

Kada dobih potvrdu da je zdravlje zadovoljavajuće, pitah, da li bi mogao podijeliti sa nama svoja sjećanja o Osimu, al’ u kameru?

“Nisam vani izlazio punih pola godine, uglavnom zbog korone. Možete kod mene kod kuće snimiti za taj vaš specijal, ako vam odgovara” odgovorio je Senad.

Senad Avdić

Došli smo na adresu, a Avdić nas je dočekao bukvalno širom otvorenih vrata. Dok je kolega Selver Memišević postavljao kameru, razmijenili smo koju riječ, a onda se na velikom tv ekranu ukazao Nikola Jokić s konjima. Senad nakratko ostade pogledom na centru iz Sombora i sam sebi reče “Kakav car!” ili tako nešto, nisam baš tačno siguran, ali to nije ni bitno. Nakon toga ugasio je tv i mogli smo početi. O Švabi. 

Poslije prvog pitanja Senad odveze trinaest punih minuta o Ivici Osimu. Od Kraljeve Sutjeske, preko kašnjenja na sve vozove zbog romske svadbe, do sarajevskih mangupluka na Svjetskom prvenstvu u Italiji. Avdić je u monologu govorio i o strahopoštovanju prema Osimu, čuvenoj priči o Vujoviću i Bokšiću…A sve je začinio Osimovim rahatlukom na Ciglanama.

Senad Avdić

Desetine priča o Ivici Osimu pogledajte u videoprilogu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare