Kao na šalterima u BiH: Chelsea uništio transfer, tri puta slao pogrešne papire

Nogomet 02. feb 202307:57
REUTERS/Tony Obrien

Fudbaler Chelseaja i reprezentativac Maroka Hakim Ziyech nije potpisao ugovor sa Paris Saint Germaineom, pošto su čelnici londonskog kluba poslali pogrešnu dokumentaciju u Pariz, tvrde francuski mediji.

Ziyech je u ponedjeljak dogovorio lične uslove ugovora sa šampionom Francuske, a potom je uspješno prošao medicinske preglede u Parizu.

On je zatim čekao da mu stigne dokumentacija iz Londona, pošto se dva kluba dogovore oko dužine ugovora i visine obeštećenja za marokanskog fudbalera.

Francuski mediji tvrde da su se pregovori odužili, a kada je konačno postignut dogovor uslijedila je trka sa vremenom, pošto je transfer morao da bude realizovan do utorka u ponoć.

“Sve je propalo zbog Chelseaja. Rukovodstvo tog kluba je tri puta u Pariz slalo pogrešnu dokumentaciju. Chelsea je konačno oko ponoći poslao potrebnu dokumentaciju u Udruženje francuskih prvoligaša, koje je potom sve papire proslijedilo Paris Saint Germainu. Međutim, prelazni rok je već bio završen, kada je sva neophodna dokumentacija noćas stigla u PSG“, navode francuski mediji.

Čitava frka oko ovog transfer podsjetila je na administraciju i šaltere u Bosni i Hercegovini gdje ti uvijek fali “jedan papir“ i gdje je ponekad neophodno po više puta donositi papire, da bi se na kraju uvijek potkrala neka “greška“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar