Kodro za N1: Ne znam zašto reprezentativci šute, mislim da su svjesni svega

N1 / F.Z.

Meho Kodro, bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine govorio je za N1 u ekskluzivnom intervjuu, a među brojnim temama bila je i ona o reprezentativcima Bosne i Hercegovine, koje navijači pozivaju da progovore, ili na drugi način reaguju na ono što se događa u N/FS BiH

Fudbalske legende, bivši reprezentativci, pojedini mediji i većina navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine traže reakciju fudbalera koja je, osim odlaska Kenana Kodre, izostala.

Kodro tvrdi da ne želi i ne može reći zbog čega je to tako.

“Mislim da su igrači svjesni dosta stvari, dosta procesa o kojima smo pričali, ali iz nekog razloga oni ne pričaju. Meni bi bilo vrlo teško da bilo kome kažem da razmišlja na način na koji razmišljam ja. Da izađe i priča o ovim stvarima o kojima mi pričamo. Igrači imaju svoj dio priče u čitavom ovom procesu. Imaju svoju ulogu i prvenstveno trebaju igrati fudbal. Teško mi je bilo kome da kažem šta treba da kaže i da li da reaguju na ovu nepravdu”, ističe Kodro, a potom dodaje:

“Igrači bi mogli promijeniti stvari. Oni bi mogli razgovarati sa selektorom, sa sportskim direktorom. Ima tu i nekih aktivnosti, ali da izađu u javnost i da kritikuju i traže vrste smjena to je ozbiljnija stvar i ne bih se usudio da ih savjetujem šta da rade.”, rekao je bivši selektor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad