Komentator u Srbiji nije želio izgovoriti ime Xhake u prijenosu? (VIDEO)

Nogomet 07. dec 202215:362 komentara
Izvor: REUTERS/Alberto Lingria

Fudbaleri reprezentacije Švicarske teškim porazom od Portugala završili su učešće na ovogodišnjem Mundijalu. Švicarska je poražena od Portugala visokim rezultatom 6:1.

Ipak, u centru pažnje nakon ovog susreta našao se komentator “Arene Sport” koji je imao u najmanju ruku zanimljiv odnos prema švicarskom prvotimcu Granitu Xhaki.

Xhaka se našao na velikom udaru nakon međusobnog susreta Srbije i Švicarske, a mnogi su ovom fudbaleru zamjerili provokacije usmjerene ka navijačima, ali i klupi reprezentacije Srbije.

Isto je očigledno učinio i komentator koji nije želio da tokom prenosa izgovoriti Xhakino ime, u potpunosti ih ga ignorisao.

To je zapazio i poslanik u Skupštini Srbije, Shaip Kamberi, koji se oglasio na Facebook profilu.

“90 minuta je trajala utakmica Portugala i Švicarske, a komentator Arene 1 Premium nijednom nije spomenuo ime Granita Xhake. Užasno, užasno, užasno. Kakav orkestrirani fašizam”, poručio je Kamberi.

I zaista, ako vratite utakmicu i pogledate je još jednom, vidjet ćete da komentator Xhaku uopšte ne oslovljava, a kada je to nemoguće, onda ga oslovljava sa “kapiten Švajcarske”. Zanimljivo je da je komentator prezime drugog Švicarca albanskog porijekla, Shaqirija, izgovarao bez problema.

Ukoliko želite da pogledate kako je to izgledalo, kliknite OVDJE.

Ovaj događaj će zasigurno probuditi i sjećanja navijača u BiH kada je Dragiša Ćorsović, sadašnji predsjednik Komiteta za medije Fudbalskog saveza BiH, ignorisao ime Mehe Kodre koji je tada nastupao za Barcelonu. Ćorsović je tada Kodru oslovljavao sa “igrač sa brojem 9”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar